У МЗС України відреагували на відкриття консульства Нікарагуа в Криму

Україна висловила протест через відкриття «почесного консульства Нікарагуа» в окупованому Криму. МЗС України готує санкції щодо Нікарагуа.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

10 листопада стало відомо, що Нікарагуа відкриває перше консульство іноземної держави на території кримського півострова (в Сімферополі). Для цього до Криму прибув посол Нікарагуа в РФ Альба Асусена Торрес.

«Ця дія вважається нашою державою нікчемною і розглядається як відверто недружній крок з боку Нікарагуа щодо України, який сприяє агресії Російської Федерації та її спробі анексії невід’ємної частини території України, якими є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь», - йдеться в заяві.

МЗС України висловило протест і почало процес санкцій щодо Нікарагуа через незаконний і неузгоджений з Україною візит посла.

Санкції будуть ухвалені відповідно до «законів України і норм міжнародного права, для захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої держави», заявили в МЗС.

У МЗС нагадали, що відповідно до законодавства України, в'їзд іноземців і осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію і виїзд з неї не передбачений законодавством України.

При цьому МЗС України неодноразово попереджало Нікарагуа про неприпустимість дій, що порушують суверенітет і територіальну цілісність держави.

Нагадаємо, раніше в МЗС України відреагували на обстріл консульства Азербайджану в Харкові.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО