Карантин «вихідного дня»: чи доцільні нові обмеження

Сергій Биковполітичний експерт

В уряді обговорюють можливість запровадження карантину «вихідного дня», якщо кількість заражень COVID-19 зростатиме. У коментарі «Слово і діло» політичний експерт Сергій Биков відзначив, що без обмеження роботи розважальних закладів посилення карантину не буде дієвим.

«Я вважаю, це половинчасті заходи та рішення. Якщо запроваджувати умовний карантин «вихідного дня», уряд поки що не пояснив, як це відбуватиметься. Якщо це буде повне закриття усього на вихідні, це не матиме жодного сенсу, бо протягом суботи-неділі люди і далі поширюватимуть інфекцію. Треба обмежити ті сфери, які не є надважливими для виживання економіки і сконцентруватися на розробленні українських ПРЛ-тестів, а не просто обмежувати активність», — додав він.

Биков відзначив, що посилення карантину буде неефективним, якщо розважальні заклади продовжать працювати.

Політолог додав, що за обмеження певних видів економічної діяльності, підприємців слід забезпечити програмами підтримки.

«Можна обмежити діяльність розважальних закладів та місць скупчення людей у закритому просторі. Якщо на якийсь період обмежити їхню роботу, держава особливо від цього не втратить, але знову ж таки, треба забезпечити державною підтримкою цих підприємців», — додав він.

Відзначимо, уряд продовжив карантин до 31 грудня.

Підхід до пом'якшення або посилення карантину залишився адаптивним, але принцип розподілу регіонів для посилення карантинних заходів змінили.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО