Ляшко не виключив, що в Києві можуть повторно закрити метро

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не виключив, що в Києві можуть повторно закрити метро через зростання захворюваності на коронавірус.

«Якщо ми говоримо про червоний рівень епідемічної небезпеки, то там два пункти, які стосуються громадського транспорту. Перший — обмеження його роботи. Другий — заборона посадки на міжобласний і міжрегіональний транспорт», — сказав він у інтерв'ю «Сегодня».

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що в Україні не планують повертатися до суворого карантину, незважаючи на збільшення добового приросту хворих коронавірусом до 6-7 тисяч.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 6754 осіб, зафіксовано 69 летальних випадків, 2327 пацієнтів одужали.

Нагадаємо, навесні метро у Києві закривали з 18 березня. Роботу столичної підземки відновили в звичайному режимі 25 травня.

Як відомо, в Україні почав діяти новий поділ на зони карантину. У червону зону карантину потрапили 11 обласних центрів, Київ залишився в помаранчевій зоні.

Також Кабмін продовжив карантин в Україні до 31 грудня. Підхід до пом’якшення або посилення карантину залишився адаптивним, але принцип розподілу регіонів для посилення карантинних заходів змінили.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО