Майже половину словаків перевірили на коронавірус

Читать на русском
За даними міністра оборони Словаччини Ярослава Нага 25 850 осіб, або 1% перевірених, дали позитивний результат.

З початку масового тестування на коронавірус в Словаччині вже перевірили майже половину населення країни. Безкоштовне тестування зробили 2,58 млн громадян.

Про це повідомляє The Guardian.

За даними міністра оборони Словаччини Ярослава Нага 25 850 осіб, або 1% перевірених, дали позитивний результат. У цих громадян виявили коронавірус, тепер їх відправлять на лікування або карантин.

Всього в Словаччині проживає 5,5 млн громадян. Це тестування має дозволити словацькій владі уникнути колапсу медичної системи через нову хвилю коронавірусу. Тестують майже всіх людей, окрім дітей до 10 років.

Для проведення тестування були створені майже п'ять тисяч пунктів. Словацьким лікарям і медсестрам допомагають фахівці з Австрії та Угорщини. Проведення тестування забезпечують, зокрема, 3 тисячі військовослужбовців. Тестування охопило всі регіони Словаччини, крім чотирьох районів з найбільш складною епідемічною ситуацією, де його вже провели минулого тижня.

Влада Словаччини купили за кордоном 13 млн експрес-тестів і організували процес тестування протягом десяти днів. Попри добровільний характер тестування, словацька влада мають намір відправити на домашню самоізоляцію відмовилися від участі в ньому і дозволити пересування по країні тільки за наявності довідки про негативні результати тесту на коронавірус.

Раніше повідомлялося, що в Словаччині з 24 жовтня по 1 листопада на тлі пандемії COVID-19 запроваджується комендантська година. Рішення про введення обмежень на тлі різкого зростання кількості хворих коронавірусів прийняв центральний кризовий штаб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: