Мін'юст не зможе прибрати Ситника з реєстрів на вимогу ОАСК

Міністерство юстиції України не може внести зміни до Єдиного держреєстру відомостей щодо Артема Ситника як про директора НАБУ.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 27 жовтня, у відповідь на доручення ОАСК.

За його словами, у Мін'юсту немає повноважень і правових підстав для цих змін. Зокрема, міністерство не може вносити зміни до реєстру, щоб виконати будь-яке рішення Конституційного суду України або інше рішення.

«Зміни в інформацію, що міститься в реєстрах вносяться державними реєстраторами, а Мін'юст тільки розглядає скарги на дії реєстраторів і вносить дані до ЄДР виключно за результатами розгляду таких скарг», - пояснив Малюська.

При цьому міністр зазначив, що питання про те, чи є НАБУ органом виконавчої влади, однозначно і до кінця не вирішене.

«КСУ в своєму рішенні вказав, що у НАБУ є ознаки центрального органу виконавчої влади, проте чіткої тези про те, що це все-таки орган виконавчої влади - немає», - додав глава Мін'юсту.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Міністерство юстиції видалити з реєстрів інформацію про те, що Артем Ситник є директором Національного антикорупційного бюро (на підставі рішення КСУ).

У НАБУ відреагували на рішення ОАСК щодо Ситника.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО