Аваков зробив заяву за підсумками виборчої кампанії

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у зв'язку з завершенням виборчої кампанії підсумував роботу органів МВС і закликав українців не вчиняти порушень під час місцевих виборів.

Про це повідомляє пресслужба МВС 23 жовтня.

Аваков нагадав, що завтра в Україні - день тиші. А після відбудеться саме голосування, підрахунок голосів та встановлення результатів.

За словами міністра, вже в період передвиборної кампанії силовики фіксували низку гучних порушень, серед яких «виборча сітка» в Одесі та Чернігівській області.

Всього Нацполіція відкрила понад 500 кримінальних проваджень щодо порушення виборчого процесу.

«По кожному з них буде здійснено розслідування і дана правова оцінка. Звертаюся також до учасників виборчого процесу - від кандидатів до членів комісій - не зіпсувати собі життя покаранням за порушення закону, воно того не варте», - підкреслив Аваков.

Також він звернувся до кандидатів, які балотуються на виборах.

«Тому ще раз звертаюся до кандидатів і виборчих штабів - навіть не намагайтеся вдатися до «вкидань», «каруселей», підвозу виборців і інших брудних схем! МВС жорстко налаштовані реагувати на порушення! На чергування виведено досить оперативних груп, напоготові знаходяться всі підрозділи - від авіації до вибухотехніків. Всього до забезпечення громадської безпеки та порядку під час місцевих виборів залучено майже 140 тисяч співробітників МВС. Прошу не провокувати і не перевіряти систему МВС на міцність!», - резюмував глава МВС.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Ірина Венедіктова закликала українців повідомляти про підкуп або будь-які інші порушення на виборах правоохоронним органам.

Як відомо, МВС відкрило вже понад 500 кримінальних проваджень за порушення на місцевих виборах-2020.

При цьому Національна поліція у відповідь на запит «Слово і діло» повідомила, що під час президентської та парламентської виборчих кампаній 2019 року більшість справ в частині підкупу виборців було закрито на досудовому етапі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО