Після приходу опозиції до влади в Білорусі не буде жорсткої люстрації – Латушко

Після зміни влади в Білорусі усі чиновники режиму Лукашенка, які не скоїли кримінальних злочинів, залишаться на своїх посадах.

Про це повідомив член президіуму Координаційної ради білоруської опозиції Павєл Латушко, пише TUT.by.

Опозиціонер зазначив, що після зміни влади «різанини» та «кривавої люстрації», якими своїх прибічників постійно лякає Лукашенко, в Білорусі не буде.

«Все буде відбуватися за законом. Якщо чиновник скоїв злочин, проти нього почнуться процедури дізнання, слідчі дії. Якщо слідством буде доведено, що він винен – відповідно, обвинувальний висновок і до суду. Адже тільки суд може визнати особу винною чи невинною і призначити їй ступінь відповідальності», - заявив Латушко.

Він також додав, що опозиція не збирається «рвати» і самого Лукашенка.

«Ніхто не збирається «рвати» Лукашенка на шматки. На відміну від нього, до влади прийдуть люди, які буду неухильно та чітко дотримуватися Конституції, виборчого та кримінального законодавства, адміністративного кодексу Білорусі та інших законодавчих актів, які регулюють життя нашого суспільства», - підкреслив Латушко.

Раніше Олександр Лукашенко у своїй промові заявив, що у разі падіння режиму, усіх прибічників його влади «порвуть на шматки».

Нагадаємо, Координаційну раду Білорусі номінували на премію імені Андрія Сахарова.

Також ми писали, що лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська гарантувала підтримку для тих громадян, хто візьме участь в загальнонаціональному страйку з 26 жовтня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО