Ткаченко заявив про необхідність посилити охорону пам'ятників подій Майдану

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає за потрібне посилити охорону місць, пов'язаних з Революцією гідності.

Про це Ткаченко повідомив в своєму Telegram, в четвер, 22 жовтня.

Міністр, зокрема, висловився щодо акт вандалізму на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

«Осуджую акт вандалізму на Алеї Героїв Небесної Сотні. Підбирати слова складно. Ті, хто за цим стоять, - заслуговують вищої міри покарання», - написав Ткаченко.

За його словами, він вже обговорив ситуацію з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

«Попросив взяти розслідування інциденту під особистий контроль. Також акцентував на необхідності посилити охорону місць, пов'язаних з Революцією гідності, щоб не допустити такого в майбутньому!», - зазначив Ткаченко.

Пізніше в пресслужбі Національного музею Революції Переваги повідомили, що алея Героїв Небесної Сотні буде забезпечена роботизованими камерами відеоспостереження і запису.

«Серед ночі молодий чоловік, судячи з відео, нетверезий, не знайшов кращого місця для туалету, ніж народний меморіал з портретами Героїв Небесної Сотні - пам'ятник історії, сакральне і символічне місце Києва і України. Чергове осквернення пам'ятників Революції Переваги і пам пам'яті її героїв, чергова заява в поліцію», - йдеться в повідомленні.

У музеї повідомили, що вже є відповідь від міського голови Києва - влада укладе необхідні договори і алея Героїв Небесної Сотні буде забезпечена роботизованими камерами відеоспостереження і запису.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський очікує результатів розслідувань щодо подій Революції гідності.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО