У МОЗ розповіли, як хочуть прискорити терміни проведення ПЛР-тесту

Міністерство охорони здоров'я планує за рахунок залучення приватних лабораторій скоротити термін проведення тестування на коронавірус.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 20 жовтня.

За його словами, в деяких містах спостерігаються проблеми з тестами за рахунок великої завантаженості. Тому МОЗ планує перенаправляти матеріали до інших регіонів, де таких проблем немає, і де задіяні приватні лабораторії.

«Ми будемо мати відповідні договори з приватними лабораторіями, і відправляти туди (матеріали - ред.) на сам процес тестування, які знаходяться в лабораторіях. Таким чином, ми максимально розвантажимо наші лабораторні центри і максимально зменшимо кількість днів, які іноді чекають наші громадяни на результат тестування», - сказав Степанов.

Він зазначив, що на залучення приватних лабораторій до ПЛР-тестів вже виділено 100 мільйонів гривень.

«За минулу добу в цілому було здійснено 53 тис. 403 тестування. З них методом ПЛР - 31 тис. 543 дослідження, а методом ІФА - 21 тис. 860 досліджень», - додав Степанов.

За словами глави МОЗ, зараз проблеми з тестуванням спостерігаються в Києві, Донецькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу коронавірус підтвердили у 5469 осіб. При цьому 3 044 пацієнта одужали, а 113 - померли.

Раніше повідомлялося, що українці зможуть безкоштовно здавати тести на COVID-19 в приватних лабораторіях.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО