Протести у Білорусі: затримано вже кілька десятків людей

Під час масштабних акцій протесту, які проходять сьогодні у Білорусі, силовики затримали вже понад три десятки людей, серед яких і декілька журналістів.

Про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

Зазначається, що 17 жовтня у Білорусі проходять одразу дві протестних акції – Жіночий марш та Марш молоді.

Учасниці Жіночого маршу у Мінську почали збиратися біля торгівельного центру Dana Mall. Потім протестувальники колонами рушили до центру міста. Там вони зустрілися із силовиками, які охороняли огороджені центральні площі. Почалися затримання.

Затримали також і деяких учасників Маршу молоді. Натовп студентів був оточений силовиками біля Палацу мистецтв. Учасників хапали та садили до мікроавтобусів.

Як пише TUT.BY, після сутичок із силовиками мінські жінки вийшли на т.з. «демарш» - вони ходять вулицями Мінська, даруючи людям квіти, але при цьому не збираючись у великі групи.

Також повідомляється, що крім акцій проти чинної влади, у Білорусі сьогодні провели і автопробіг на підтримку режиму Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, протести в Білорусі не вщухають ще з 9 серпня – вони розпочалися одразу після президентських виборів. На вулиці багатьох міст країни виходять тисячі людей, а працівники держпідприємств періодично страйкують. Люди вимагають відставки Лукашенка та проведення нових президентських виборів.

При цьому в МВС Білорусі допустили, що почнуть застосовувати проти мітингувальників бойову зброю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО