Стало відомо, скільки штрафів вже нарахували водіям за перевантаження на дорогах

Водіям за минулий тиждень нарахували понад 2,4 млн грн штрафів за перевантаження на дорогах.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Як повідомляється, за період з 5 по 11 жовтня інспектори Укртрансбезпеки спільно з Нацполіцією перевірили майже 19 тисяч автомобілів і нарахували 2,45 млн гривень плати за перевантаження. Всього було складено 318 актів про порушення габаритно-вагових параметрів.

Як уточнив міністр інфраструктури Владислав Криклій, найбільші штрафи були нараховані водіям в Херсонській, Одеській та Донецькій областях.

Також він назвав топ-5 порушників габаритно-вагового контролю (ГВК) минулого тижня. Йдеться про такі компанії: ТОВ «Украгроком» (штраф - 2,4 тис. євро), ТОВ «ТРАНС СЕРВІС-1» (штраф - 212,4 євро), Ларчиков М.А. (Штраф - 81 євро), ТОВ «Дорріт Технології» (штраф - 16,8 євро), ТОВ «Велена» (штраф - 15,6 євро).

При цьому за тиждень підвищилися показники ефективності ГВК в семи областях: Вінницькій, Волинській, Донецькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Сумській та Хмельницькій.

Нагадаємо, в рамках боротьби з перевантаженням на дорогах в областях України цілодобово запрацювали пункти габаритно-вагового контролю. До кінця року планується запустити 54 таких комплекси «зважування в дії».

Раніше президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до далекобійників, які в одній з груп в Вайбері обговорювали, як можна обійти перевантаження автомобілів на дорогах.

«Слово і діло» розбиралася, як працюють пункти ГВК, а також які штрафи передбачені за перевантажений автомобіль.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО