«Купити» місце у партійному списку: чи платять кандидати за участь у виборах

Віктор Таранполітичний експерт

Напередодні місцевих виборів одного з кандидатів від партії влади звинуватили у тому, що він «продає» місця у виборчому списку. У коментарі «Слово і діло» політолог Віктор Таран пояснив, що такі звинувачення характерні для передвиборчого періоду та виникають через те, що політичні сили мають нерозвинуту організаційну структуру й були створені під вибори.

«Там, насправді, не все так просто. Така інформація свідчить про те, що дійсно проходить політична боротьба. Це – нормальний процес, нормальна ситуація. Проблема в тому, що це відбувається одночасно з виборами», - сказав Таран.

Експерт додав, що обвинувачення у так званому продажі виникають щодо тих партій, які не займалися розбудовою партійних організацій до виборів.

«Групи людей реально впливають на формування виборчого списку. Це не добре і не погано, просто це відбувається під вибори, тому це так помітно», - пояснив експерт.

На думку Тарана, деякі політичні сили були сформовані під місцеві вибори, тому, як наслідок, відбір кандидатів відбувається непрозоро й через це виникає багато питань.

«Проблема в тому, що через це виникають публічні звинувачення. Якби партія «Слуга народу» займалася партійним будівництвом весь час або хоча б раніше, то таких проблем та звинувачень не було б», - пояснив експерт.

Раніше ми писали про заяву Арахамії, що «Слузі народу» буде вигідно програти місцеві вибори.

Також «Слово і діло» підрахувало, скільки законопроектів зареєстровано в Верховній раді у вересні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО