Пожежі на Луганщині: куди звертатися за допомогою постраждалим

Сергій Биковполітичний експерт

У результаті пожеж у Луганській області загинули вже 11 осіб. Ще 17 осіб було госпіталізовано. Разом з тим, розслідування обставин пожежі продовжується й спеціальна комісія буде підраховувати збитки. У коментарі «Слово і діло» політолог Сергій Биков зазначив, що громадяни, які постраждали від пожеж на Луганщині, повинні невідкладно звертатися до органів влади за допомогою.

«Потерпілим від пожежі людям необхідно звертатися, в першу чергу, до ДСНС, безпосередньо в відомство. У першою чергу до них. Далі варто піднімати питання про те, щоб домогтися виплати компенсації, яка належить постраждалим від пожежі - незалежно від того, це матеріальний збиток або шкода здоров'ю», - сказав Биков.

Биков додав, що постраждалим одразу необхідно звертатися за допомогою, і уряд має в своєму розпорядженні фінанси для екстрених випадків.

«Для таких екстрених випадків існує спеціальний фонд. З нього і покривається відшкодування збитків, які виникли в результаті пожеж, повенів та інших надзвичайних ситуацій. У тому числі передбачені і витрати на те, щоб допомогти людям і відшкодувати їх власні втрати. Тому потрібно звертатися», - зазначив Биков.

Биков уточнив, що в першу чергу, постраждалих необхідно евакуювати і забезпечити житлом тих людей, які цього потребують.

«З цього фонду уряд виділяє гроші на місцевий рівень. Далі, безпосередньо місцеві чиновники розпоряджаються цими грошима і приймають рішення», - пояснив експерт.

Нагадаємо, пожежа в Луганській області спалахнула 30 вересня. Горіли 32 населених пункти. Зруйновано близько 250 будинків.

Зараз триває локалізація 64 осередків пожежі.

На КПП «Станиця Луганська» пожежа пошкодила елементи інфраструктури.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО