НАБУ і САП повідомили про підозру голові Харківського окружного адмінсуду

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру посадовиці Харківського окружного адміністративного суду в наданні неправомірної вигоди судді цього ж суду.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«22 вересня посадовиці Харківського окружного адміністративного суду, викритій на переданні неправомірної вигоди, повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. Підозру вручено прокурорами САП за дорученням в.о. генерального прокурора», – інформують у відомстві.

За даними «Слово і діло», підозру вручили голові Харківського окружного адмінсуду Ользі Панченко.

Слідство встановило, що посадовиця здійснювала тиск на одного з суддів Харківського окружного адміністративного суду, аби той ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії.

Нагадаємо, НАБУ і САП спільно зі Службою безпеки України викрили на дачі хабара судді керівницю Харківського окружного адмінсуду. Раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру народному депутату Олександру Юрченку в одержанні хабара. Пізніше САП оголосила йому про підозру.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО