Місцеві вибори 2020: до поліції надійшло більше 500 повідомлень щодо порушень

Упродовж доби до поліції надійшло 85 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства, а загалом з 5 вересня у Нацполіції зареєстрували 571 повідомлення, пов’язане із виборчим процесом.

«Всього упродовж доби до поліції надійшло 85 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства. Найбільше повідомлень зафіксовано: у Закарпатській – 16, у Дніпропетровській – 14, в Івано-Франківській – 12, по 8 – у Київській та Сумській, у Волинській – 6, у Тернопільській – 5, у Миколаївській – 3, по 2 – у Донецькій, Луганській, Полтавській та Чернігівській, по 1 – у Кіровоградській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській областях та місті Києві. Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 571 повідомлення, пов’язаних із виборчим процессом», - інформують у відділі комунікації.

Повідомляється також, що упродовж доби до ЄРДР внесено відомості щодо двох кримінальних правопорушень.

Усього за даними поліції до ЄРДР внесено відомості щодо 65 кримінальних правопорушень: 34 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 31 – пов’язані з виборчим процесом.

Також складено 6 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

У МВС повідомляли, що в день виборів залучать до охорони порядку 136 тисяч поліцейських і бійців Нацгвардії.

«Слово і діло» проаналізувало, які «брудні» технології можуть використовувати кандидати і як вплине на вибори ситуація з карантином.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО