Зеленський зажадав від НАБУ і САП більше «посадок»

Президент України Володимир Зеленський просить Національне антикорупційне бюро, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру і Офіс Генерального прокурора працювати продуктивніше.

Про це Зеленський написав в своєму Telegram-каналі в четвер, 17 вересня.

Президент вирішив нагадати, що коли його команда йшла на вибори, то обіцяла народу, що старі корумповані часи закінчаться. Зеленський підкреслив, що не варто сподіватися, що хтось може стати «винятком» з цієї обіцянки.

«Тому ще раз. Кожен чиновник, міністр і депутат повинен великими буквами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав - сядеш, якщо брав хабар - сядеш. Винятків з цього правила не може бути - для будь-якої особи в нашій державі. Тут немає більше «дахів», прикриття, адміністративних можливостей», - написав Зеленський.

Глава держави закликав НАБУ, САП і Офіс Генпрокурора працювати «значно швидше і продуктивніше для того, щоб викривати діяльність всіх шукачів вигоди у владі».

За його словами, потрібно «не раз на місяць» демонструвати гучну справа, а системно показувати результат.

«Чи ні? Або ми багато хочемо? Це ж не робота заради реклами або піару. Не просто відео, скандал, а потім - тиша. Це ж про вироки - про ті ж посадки, про які у нас запитують люди в кожному місті. А з цього - більше правоохоронної конкретики. Більше показових «посадок». Просто сьогодні», - написав він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала клопотання про утримання під вартою народного депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабара.

Раніше було оголошено підозру помічнику нардепа Юрченка - Івану Фіщенку. Йому також обрали запобіжний захід.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО