Звинувачення Пушиліна на адресу ЗСУ не підтвердила місія ОБСЄ – ОПУ

Місія ОБСЄ не виявила фактів порушень з боку ЗСУ поблизу населеного пункту Шуми щодо облаштування інженерних споруд, про які раніше заявив глава бойовиків «ДНР» Денис Пушилін.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в неділю, 6 вересня.

В Офісі президента розповіли, що сьогодні під час наради керівництво української делегації в ТКГ провело детальний аналіз звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 5 вересня 2020 року.

«У документі ОБСЄ чітко вказано, що Місія провела повітряне спостереження в районі населеного пункту Шуми і не виявила жодних змін в існуючих позиціях Збройних сил України в порівнянні з 5 липня 2020 року. Тобто, СММ ОБСЄ фактично підтверджує відсутність будь-яких змін в позиційному розташуванні Збройних сил України, які порушували б домовленості ТКГ від 22 липня 2020 року про заходи щодо посилення режиму припинення вогню», - сказано в повідомленні.

За підсумками наради учасники підтвердили, що українська сторона чітко і послідовно дотримується режиму припинення вогню на Донбасі.

«Важливо, що це повністю підтверджується в звітах СММ ОБСЄ», - додав глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Нагадаємо, 5 вересня ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін заявив, що 7 вересня бойовики відкриють вогонь по позиціях ООС, оскільки українські військові нібито незаконно обладнали інженерні спорудження біля Шумів.

У відповідь на заяви Пушиліна Україна скликала ТКГ.

Сьогодні, на 42-й день перемир'я, окупанти відкрили прицільний вогонь по позиціях ООС біля Красногорівки. Був поранений один український військовий.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО