У Києві відбувається Марш захисників України

Сьогодні, 24 серпня, в День Незалежності України в Києві проходить Марш захисників країни, організований Рухом ветеранів та фондом «Повернись живим».

Трансляцію вів Укрінформ.

Так, о 11:00 від парку Шевченка рушила колона з декількох сотень людей. Марш пройшов по бульвару Тараса Шевченка до Бессарабської площі, а далі - по центральній вулиці столиці - Хрещатику через Майдан Незалежності до Європейської площі, де відбудеться акція «З незалежністю не жартують».

Всього ветерани війни на Донбасі сформували 48 колон. Попереду Маршу йдуть матері та члени сімей загиблих військовослужбовців, родичі вбитих на Майдані під час Революції Гідності, а також ті, хто отримав поранення в боях на Донбасі українські військові.

Учасники Маршу несли державні та червоно-чорні прапори, також були помічені біло-червоні білоруські прапори. Партійна символіка на марші відсутня.

У колоні також йшли активісти з гаслом #Free, які намагались привернути увагу до обвинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугар. Учасники цієї колони були одягнені в футболки з портретами фігурантів цієї справи.

Поруч чергують поліція, поліція діалогу, медичні бригади.

Нагадаємо, в Україні святкують День Незалежності.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО