Київський апеляційний суд залишив Кожару під арештом

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару, підозрюваного у вбивстві Сергія Старицького.

Про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

Зазначається, що 10 серпня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 13 липня, якою ексочільнику МЗС продовжено строк арешту до 25 серпня з визначенням застави у розмірі понад 14 млн грн.

«За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 13 липня 2020 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 березня співробітники поліції затримали Леоніда Кожару за підозрою у вбивстві Сергія Старицького. Спочатку воно розслідувалося як самогубство. Інцидент стався в будинку Кожари в селі Чайки, в момент пострілу колишній міністр і його дружина нібито знаходилися в інших кімнатах.

На суді дружина Кожари заявила про свою причетність до вбивства Старицького. Вона нібито намагалася відібрати у нього пістолет. Після чого Марині Козерод повідомили про підозру за завідомо неправдиві показання в справі. 15 квітня суд відпустив її під особисте зобов'язання.

Відзначимо, що 21 травня стало відомо, що Леонід Кожара вийшов з СІЗО, внісши заставу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО