Луцькому терористові повідомили про підозру

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру Максиму Кривошу, який у вівторок захопив заручників у Луцьку. Його підозрюють у скоєнні терористичного акту.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Також Кривоша підозрюють у посяганні на життя працівника правоохоронного органу, у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

За даними слідства, чоловік захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами і утримував його протягом дня, висуваючи вимоги до президента Володимиру Зеленському та іншим чиновникам.

Нагадаємо, 21 липня в Луцьку Максим Кривош захопив рейсовий автобус «Берестечко - Красилівка» і взяв пасажирів у заручники. Чоловік був озброєний і погрожував підірвати автобус у разі штурму.

Операція зі звільнення людей тривала близько 12 годин. У результаті - президент Володимир Зеленський виконав умову терориста. Зловмисника вдалося затримати. Жертв і постраждалих немає.

23 липня загарбникові оберуть запобіжний захід.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО