Справа Новака: в Польщі висунули офіційні звинувачення

Прокуратура Варшави 21 липня пред'явила звинувачення колишньому керівнику «Укравтодору» Славоміру Новаку та іншим фігурантам справи проти нього.

Про це повідомляє польське агентство PAP у вівторок, 21 липня.

Новака звинувачують у керівництві організованою злочинною групою, що одержувала вигоду від корупції. У провадженні йдеться про вимагання та отримання майнових і особистих вигод в обмін на надання приватним суб'єктам контрактів на будівництво і ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні коштів, отриманих під час цих злочинів.

«У результаті він отримав 1300000 злотих (це понад 9 млн. грн. - ред.)», - повідомила прессекретар окружної прокуратури Варшави Мирослава Хир.

Затримані разом із Новаком Даріуш С. і Яцек П. звинувачені в участі в організованій злочинній групі, відмиванні грошей і отриманні майнових вигод.

Розслідування пов'язане з періодом, коли Славомир Новак очолював «Укравтодор». Він був призначений виконувачем обов'язки голови агентства у жовтні 2016 року, у відставку подав в кінці вересня 2019 року.

Раніше прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін в Twitter повідомив про затримання Новака в Польщі, а також ще двох - колишнього командувача JW GROM Даріуша С. і підприємця з Гданська Яцека П. Імовірно йдеться про екскомандувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадку і підприємця Яцека П.

Нагадаємо, у 2019 році в зв'язку з завершенням 3-річної каденції на посту керівника «Укравтодору» Новак подав прем'єр-міністрові України заяву про відставку.

20 липня про обшуки в офісах «Укравтодору» повідомляло Національне антикорупційне бюро України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО