ВАКС продовжив обов'язки екснардепа Пресмана

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 вересня дію обов'язків колишнього народного депутата України Олександра Пресмана, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 16 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 21 травня суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі журналісту «Слово і діло» повідомили, що 30 червня апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід. Тому політик вніс заставу.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив дію таких обов'язків: не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування за свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше у САП вказували, що досудовим розслідуванням встановлено, що попри наявність власного житла у столиці народний обранець з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

У НАБУ і САП інкримінують Пресману вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО