Бойовики використовують заборонені міни на Донбасі – СЦКК

Підрозділи сепаратистів обстріляли селище Новолуганське в Донецькій області з використанням протипіхотної міни ПОМ-2. Даний вид мін виробляється тільки в Росії і заборонений Оттавською конвенцією з 1997 року.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у четвер, 16 липня.

За даними української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК), обстріл стався 15 липня у напрямку з непідконтрольного селища Доломітне. Ворог застосував ручний протитанковий гранатомет РПГ-7, а в якості гранати використовували міну ПЗЗ-2.

Група спостереження української сторони СЦКК виявила зазначену міну під час фотофіксації обстрілу на території ЗАТ Бахмутський аграрний союз. Боєприпас не здетонував. За його утилізацію візьметься підрозділ ДСНС. У СЦКК відзначили, що на прилеглій до обстрілу території можуть знаходитися ще й інші міни ПОМ-2.

«Даний вид мін заборонений Оттавською конвенцією з 1997 року і виготовляється виключно в Російській Федерації», - йдеться в повідомленні.

У СЦКК вважають, що це наочно показує на причетність Російської Федерації до систематичних поставок даного типу мін на непідконтрольну Україні територію, з метою подальшого їхнього застосування по житловим районам Донбасу.

Раніше в ЄС відреагували на вбивство медика на Донбасі.

Також нагадаємо, російський літак зайшов в повітряний простір над Донбасом.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО