ВАКС продовжив слідство у справах двох екснардепів

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 вересня строк досудового слідства у справах за підозрою колишніх народних депутатів у зловживанні службовим становищем.

Такі рішення 9 липня ухвалила слідча суддя ВАКС Оксана Олійник, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили суд продовжили слідство до чотирьох місяців, тобто до 14 вересня. ВАКС клопотання задовольнив.

У самих рішеннях не вказується прізвища підозрюваних, проте, за інформацією журналіста «Слово і діло», йдеться про екснардепів Олександра Пресмана та Станіслава Березкіна.

За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці Пресман з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

Березкіну також інкримінують одержання незаконної компенсації за оренду житла в Києві. За даними слідства, з листопада 2014 року по серпень 2019 року екснардепу було безпідставно виплачено на оренду понад 937 тис. грн, хоча він мав житло в Києві.

Нагадаємо, 21 травня суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу. У САП журналісту «Слово і діло» повідомили, що 30 червня апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід. Пізніше екснардеп гроші сплатив.

Колишньому депутату Березкіну також визначили заставу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО