Інцидент з українцями в Греції стався через помилки в роботі авіакомпаній – МЗС

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що інцидент з українськими туристами в Афінах стався з вини авіакомпаній-перевізників.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін на брифінгу в Києві в понеділок, 6 липня, передає Інтерфакс.

«Зазначений інцидент стався через певні помилки в роботі двох авіаліній. Відповідно, забезпечення харчуванням і транспортування в Україну буде здійснено за рахунок зазначених авіаліній», - сказав Енин.

За його словами, з України сьогодні вже виконується велика кількість рейсів, але авіаперевізники повинні впевнитися в наявності документів, що дозволяють пасажирам в'їзд до зазначених країн.

Енін також додав, що українські громадяни в Афінах перебувають на постійному контакті з консулами. Їм надають всю необхідну допомогу й засоби гігієни.

Нагадаємо, 5 липня в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, у тому числі двох дітей, які прилетіли до Греції з Києва на рейсах Ryanair і Wizz Air.

Людей не пропустили до країни, їх відвезли до поліцейського ізолятору на території аеропорту й розмістили в камерах.

У МЗС пояснили, що українців не пустили через заборону на в'їзд до ЄС громадян третіх країн із туристичною метою. Пізніше з'явилися подробиці від посольства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО