На організаторів голосування про зміни до конституції РФ в Криму чекають санкції – МЗС

Проведення голосування про внесення змін до конституції РФ в Криму є незаконним і матиме для Росії політичні і правові наслідки. Україна вже звернулася до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію «голосування».

Про це заявив заступник глави Міністерства закордонних справ України Василь Боднар в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, міжнародне співтовариство має великий вплив на відповідні дії Росії. Воно може як засудити РФ, так і розширити санкції та політичний тиск.

«Організація голосування на окупованій території українського Криму, а також організація участі в голосуванні осіб, які є власниками незаконно виданих паспортів РФ, матиме для РФ політичні і правові наслідки», - сказав Боднар.

Також заступник голови МЗС сподівається на те, що громадяни України, які вимушено перебувають на окупованих територіях, утримаються від участі в незаконному голосуванні з точки зору міжнародного права.

Відзначимо, в Росії від 25 червня почали голосувати за поправки до конституції РФ. Їх ухвалення «обнулить» президентські терміни чинного президента Росії Володимира Путіна і зможе дозволити йому залишатися на цій посаді до 2036 року.

Також нагадаємо, МЗС вимагає посилити санкції проти РФ за новий «референдум» на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО