Венедіктова відзвітувала щодо 100 днів роботи на посаді Генпрокурора

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова розповіла про виконану роботу за перші 100 днів на посаді.

Відповідний звіт був оприлюднений 27 червня на YouTube-каналі Офісу Генпрокурора.

За словами Венедіктової, за весну, яка стала «символічним часом покарань», 4400 осіб визнані винними і засуджені до обмеження або позбавлення волі. Серед них - 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 - кримінальні злочини, якими завдано збитків в особливо великих розмірах, 40 - учасників організованих груп та злочинних організацій.

Також було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні на замовлення і організації нападу на Катерину Гандзюк.

Крім того, повідомила генпрокурор, вперше в Україні провели координаційну нараду силовиків щодо протидії тортурам працівниками органів правопорядку.

Вона додала, що зараз йде робота з проведенню атестації прокурорів регіонального рівня. З 1 липня розпочнеться останній етап атестації - співбесіди з метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності та етики.

Венедіктова також повідомила, що сьогодні в Україні під процесуальним керівництвом прокурорів розслідують 1,4 млн кримінальних проваджень, а в суд направлено понад 30 тисяч справ.

«Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звичайно, «посадок». І вони є! Так, за гратами не топ-корупціонери і не політики першого ешелону - все ще попереду», - зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, раніше Венедіктова прокоментувала слова Шабуніна про хабарі за справу Бахматюка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО