Президент підписав закон про скасування обов'язкового ЗНО

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє від проходження державної підсумкової атестації випускників шкіл 2020 року.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у понеділок, 22 червня.

Як повідомляється, закон був прийнятий для мінімізація ризиків захворювання на COVID-19 серед учнів.

Він передбачає зміну норми закону «Про освіту» щодо визначення урядом в умовах карантину тривалості навчального року. Також він надає учням і студентам, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, право вибору виду оцінки їх результатів навчання - шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або ДПА в формі ЗНО.

Таким чином, випускники шкіл, які в цьому році не планували вступати до закладів вищої освіти, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без здачі ЗНО.

У той же час учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА, у формі ЗНО, необхідного для вступу до вишів.

«За даними МОН, скасування підсумкової атестації дозволить зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування і відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях», - відзначили в ОПУ.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Нагадаємо, закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» Рада прийняла 18 червня.

ЗНО-2020 в Україні стартує 25 червня і триватиме до 17 липня. У МОН запевнили, що готові провести тестування безпечно.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО