Хабар Холодницькому: заступника голови податкової Києва залишили під вартою

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід першому заступнику київського управління Державної податкової служби Миколі Ільяшенку. Чиновник залишиться під вартою до 10 серпня.

Про це повідомили в пресслужбі ВАКС.

Ілляшенко є одним із трьох фігурантів у справі про рекордний хабар в історії України. Чиновника заарештували 15 червня, захист подав апеляцію.

«За результатами судового розгляду колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційної скарги захисника і залишила в силі постанову слідчого судді, яким відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 10 серпня 2020 року з альтернативою внесення застави в розмірі 84,080 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що рішення Апеляційної палати ВАКС є остаточним і не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Нагадаємо, НАБУ затримали трьох осіб за підозрою в дачі хабара керівнику САП Назару Холодницька і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколи Злочевського. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО