Прокуратура Нідерландів назвала версії катастрофи MH17

Прокуратура Нідерландів розглядала декілька можливих версій катастрофи малайзійського боїнга МН17 на Донбасі. Серед них - вибух на борту, атака військового літака, а також використання інших зенітних установок, окрім Буку.

Про це заявила прокурор Деді ВУІ-А-Цой на слуханнях у справі МН17, передає ТАСС.

Вона також додала, що в рамках сценарію, де до катастрофи причетне використання ЗРК Бук, проводилося розслідування щодо можливих місць запуску ракети та використання установок, що належать як Росії, так і Україні.

За словами прокурора, вся інформація буде представлена ​​суддям.

Крім того, прокуратура має намір розповісти про те, як слідчі виявили підозрюваних, як з'ясували їхню роль і які перешкоди існують на шляху розслідування.

«Паралельно ми пояснимо, чому вважаємо окремі частини розслідування завершеними, і нарешті, надамо інформацію про те, які розслідування мають бути проведені», - додала ВУІ-А-Цой.

За її словами, презентація розслідування, яке тривало кілька років, займе декілька днів, а її основна мета полягає в тому, щоб надати суду всю інформацію, необхідну для схвалення рішення про те, чи можна вважати розслідування завершеним і переходити до розгляду справи по суті.

Раніше в МЗС України заявили, що вироки у справі МН17 оголосять мінімум через кілька років.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО