У МОЗ назвали попередню дату відкриття готелів та санаторіїв

З 10 червня в Україні зможуть відкритися готелі та санаторії, якщо ситуація з епідемією коронавірусу не погіршиться.

Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу в п'ятницю, 5 червня.

Постанова Кабміну про введення адаптивного карантину передбачає, що при досягненні критеріїв, з 10 червня може бути дозволено відкриття засобів розміщення. Тобто крім готелів можна буде відкривати і санаторії, а також інші місця для відпочинку.

«Зараз ми маємо тільки відкриті міжобласні перевезення автомобільним і залізничним транспортом. З сьогоднішнього дня постанова дозволяє запускати і авіаційне міжобласне сполучення - внутрішні перельоти в країні. Але немає можливості пересуватися туристичним групам більше 10 осіб», - сказав Ляшко.

Заступник голови МОЗ додав, що найближчим часом буде ініційовано розгляд цього питання на засіданні Кабміну, щоб дозволити пересування груп до 50 осіб, оскільки вони в більшості їздять на автобусах і автобуси мають до 50 місць.

«Зможемо ініціювати чергове пом'якшення (карантину) для розвитку внутрішнього туризму», - запевнив Ляшко.

Проте, масковий режим і вимога соціального дистанціювання зберігаються, незважаючи на вже введені пом'якшення карантину, підкреслив голова МОЗ Максим Степанов на цьому ж брифінгу.

Нагадаємо, що раніше Ляшко прокоментував зростання захворюваності на COVID. Динаміка захворюваності невелика, з нею можна впоратися. Карантин продовжать скасовувати, але можуть більше використовувати адаптивний.

Також відзначимо, лабораторіям МОЗ перерахували 650 мільйонів для реагування на коронавірус.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО