З 5 червня відкриються ресторани й запрацює внутрішнє авіасполучення – Кабмін

Кабмін дозволив знову послабити карантинні обмеження. Україна раніше запланованих термінів запустить внутрішнє авіасполучення, також відкриються ресторани й кафе.

Рішення було ухвалено в середу, 3 червня, під час засідання уряду.

«З 5 червня ми запустимо внутрішнє авіасполучення, з 15 червня – закордонне авіасполучення. Також ми хочемо, щоб із 5 червня кафе й ресторани почали приймати відвідувачів всередині. Звісно, всі правила щодо дистанції та дезінфекції повинні виконуватися», – повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також із 5 червня Кабмін дозволив проводити богослужіння за умови перебування в храмі не більше однієї людини на 1,5 кв. метри.

Для людей старше 60 років із 5 червня дозволено не дотримуватися самоізоляції.

Шмигаль також уточнив, що перевозити легковими автомобілями дозволено щонайбільше 5 осіб, включаючи водія – без урахування дітей віком до 14 років.

Відзначимо, раніше МОЗ оприлюднило етапи виходу з карантину, в яких було сказано, що ресторанам і кафе дозволять повністю відкритися з 10 червня.

Як відомо, з 1 червня в Україні почався третій етап послаблення карантину. Дозволили відкритися спортзалам, басейнам і фітнес-центрам. УЗ пустила перші поїзди.

При цьому МОЗ поки не рекомендує переходити до пом'якшення карантину в деяких областях.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО