Створення Консультативної ради щодо Донбасу вже неактуальне - Резніков

Створення консультативної ради з політичних питань в рамках контактної групи з мирного врегулювання ситуація на Донеччині є вже неактуальним.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Немає відповіді від німецької сторони, від французької, від ОБСЄ. Тому це питання вже є недоцільним. Забули, і йдемо далі», - заявив віце-прем'єр.

У той же час майже завершилися консультації і співбесіди з кандидатами, яких планують залучити в українську делегацію в ТКГ в якості представників ОРДЛО.

«Можливо, вісім, може, 16 (бути учасників. - ред.). Залежно від порядку денного. У нас чотири робочих групи. Питання не в кількості, а в якості», - зазначив Резніков.

Під час зустрічі в Німеччині, за словами політика, також обговорювалася можливість відновлення консультацій з країнами-підписантами Будапештського меморандуму.

«Ми в Берліні багато чого озвучували. Втім, Німеччина не є учасником цього меморандуму, тому це не зовсім той майданчик. Але ми під час консультацій з німецькими колегами проговорювали потенційне партнерство з США, Великобританією та іншими країнами цивілізованого світу ... Позиція Росії, яка вчинила акт збройної агресії проти України, зрозуміла. Я ж кажу про необхідність початку консультацій з нашими союзниками», - резюмував віце-прем'єр.

Раніше повідомлялося, що у рамках контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі буде створено консультативну раду з політичних питань.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО