Чорнобильську зону відчуження відкриють для туристів

Чорнобильську зону відчуження відкриють для відвідування, але будуть діяти певні обмеження, пов’язані із карантином.

«Обов'язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус до зони відчуження та на КПП «Дитятки», наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок та антисептичних засобів для оброблення рук, а також дотримання соціальної дистанції», - інформує Facebook-сторінка Державного агентства України з управління зони відчуження.

Також стало відомо, що до відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також ті, хто мають симптоми респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скрінінгу буде зафіксовано підвищену температуру або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань - всю групу буде не допущено до зони відчуження.

«На період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об'єктів. Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт «Чорнобиль-2», село Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження щодо кількості людей у групі, а саме не більше 10 осіб», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, під час пожеж в Чорнобильській зоні повністю згоріли 30% туристичних об'єктів.

«Слово і діло» пропонує подивитись, які найбільші пожежі були в Чорнобильській зоні та у світі за останні 20 років.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО