Декларація лідера «Голосу» Рахманіна: дві квартири, Subaru і валюта на рахунках

Глава парламентської фракції «Голос» Сергій Рахманін подав щорічну електронну декларацію на посаді народного депутата України.

Документ оприлюднено на сайті НАЗК.

Так, в декларації за 2019 рік Рахманін вказав, що спільно з дружиною (50/50) володіє двома квартирами в Києві, площа яких 42,1 кв. м і 82,7 кв. м.

Також у сім'ї є приватний будинок (116, 4 кв. м) і земельна ділянка в селі Колонщина Київської області (554 кв. м), які записані на дружину Кіру Івашеву.

У декларації Рахманін вказав автомобіль Subaru Forester 2013 року випуску, вартість якого 298 312 грн. Машина оформлена на дружину нардепа.

Крім того, дружина Рахманіна володіє цінними паперами в якості юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «СТАТУС БУД-ПРАЙМ».

Рахманін також вказав, що йому належить авторське право на книгу «Руки, що качають колиску демократії» (2002 рік) і сценарій документального фільму «Незалежність. Український варіант»(2003 рік).

Доходи лідера «Голосу» наступні: за рік роботи у Верховній раді нардеп отримав 163 638 гривень зарплати. Також серед джерел доходу вказана робота в громадській організації «Український кризовий медіацентр» (гонорари й виплати 4969 грн), і дохід від заняття підприємницькою діяльністю – 448 080 грн.

Водночас річна зарплата дружини Рахманіна становила 50 776 грн.

На банківському рахунку нардепа в Приватбанку – 63 408 грн. У валюті сім'я зберігає на рахунках 67 тисяч доларів і 16 тисяч євро.

Інше цінне майно, яке б належало Рахманіну або членам його сім'ї, не вказано.

Нагадаємо, Рахманін у передвиборчій програмі пообіцяв змінити систему освіти юристів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО