ОБСЄ виявила артилерію і танки бойовиків у житлових кварталах

Незаконні збройні формування РФ на Донбасі порушують домовленості щодо відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Окупанти розміщують важку техніку та артилерію в житлових кварталах.

Про це повідомили в пресцентрі операції Об'єднаних сил у Facebook.

Дані факти підтвердила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в звіті від 20 травня. Зокрема, під час спостережного польоту безпілотного літального апарату СММ на непідконтрольних Україні територіях, на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка Донецької області було зафіксовано п'ять танків Т-72 і три 122-мм самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика». Також неподалік від житлових будинків в селищі Комісарівка Луганській області БПЛА виявив шість гаубиць 2С1 «Гвоздика».

«Російські окупанти, порушуючи лінії відведення важкого озброєння, свідомо розміщують озброєння і військову техніку в житлових кварталах, тим самим наражаючи на небезпеку мирних жителів», - відзначили в штабі ООС.

Також на території ОРДЛО на ділянці розведення в районі Золотого було виявлено 20 протитанкових мін ТМ-62, оцінених як частина більшого мінного поля близько 500 протитанкових мін збройних формувань РФ.

«Подібний факт порушення існуючих домовленостей стався і поблизу ділянки розведення в районі населеного пункту Петровське, де було помічено 76 протитанкових мін», - додали в ООС.

Раніше повідомлялося, що від обстрілів на Донбасі з початку року постраждали 10 дітей.

Також нагадаємо, посол США при ОБСЄ закликав Росію припинити окупацію Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО