Справа Шеремета: слідство змінило підозру фігурантам

Слідство змінило підозру фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко, Андрій Антоненку та Яні Дугар.

У справі з'явилися невстановлені особи, які є організаторами, і їхні матеріали виділили в окреме провадження, повідомив адвокат Антоненка Леонід Маслов у Facebook.

За інформацією Маслова, у справі з'явилися невстановлені особи, що «залучили» Антоненка, Дугар і Кузьменко.

«Прибрали «ультранаціоналістичні ідеї», «велич арійської раси» і інший подібний треш. Тепер невстановлені особи діючи з низки особистих мотивів вирішили створити резонансну подію з метою подальшої провокації численних акцій протесту. Ці невстановлені особи «залучили» А.Антоненка, Я.Дугар і Ю.Кузьменко. не за гроші (в кваліфікації вбивства відсутня згадка про корисний мотив і посилання на пункти 6, 11 ч. 2 ст 115 КК - корисливий або замовний мотив)», - розповів адвокат.

За його словами, Антоненко тепер не організатор, а простий виконавець за попередньою змовою, Кузьменко тепер тільки заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок.

«Тепер вони ще й знищили машину Субару і за невідомих обставинах зберігали невідому вибухівку. Це додає ще 2 статті до звинувачення», - написав він.

Раніше підозрюваного в організації вбивства Шеремета залишили під вартою.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО