Підозрюваних у хабарництві чиновників Одеської митниці заарештували

Правоохоронці викрили двох посадових осіб Одеської митниці на систематичному отриманні неправомірної вигоди.

Суд обрав підозрюваним митникам запобіжного заходу. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними ДБР, виконуючий обов'язки начальника відділу митного оформлення одного з митних постів і виконуючий обов'язки заступника начальника митного поста Одеської митниці систематично отримували хабарі за не створення штучних перешкод під час розмитнення вантажу.

Одного із чиновників затримали під час отримання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 1300 доларів. Підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави. Їм інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

«У разі доведення провини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна», - додали в ДБР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ прийшла з обшуками на Одеську митницю за фактом можливої ​​корупції в її керівництві. Місцеві ЗМІ писали, що за хабарництво затримали керівника Одеської митниці Михайла Грибанова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО