Кабмін виплатить фермерам компенсацію за посуху

Українським аграріям Кабмін виділить компенсацію за втрату посівів через посуху з розрахунку 4,5-5 тис. грн за гектар постраждалих посівів.

Про це під час онлайн-конференції в п'ятницю, 15 травня, повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.

«Ми бачимо необхідність виділення безповоротної разової допомоги, наші розрахунки показують, що це повинно бути близько 4,5-5 тис. грн на один гектар. І хоч не буде прив'язки до регіону, але ми розуміємо, що 70-75%, а то і 85%, піде в Одеську область», – сказав він.

Висоцький зазначив, що інструмент компенсації повинен бути максимально простим. Для цього необхідно буде підтвердити статус сільгосптоваровиробника, а Укргідрометцентр додатково підтвердить площу постраждалих посівів.

Заступник міністра додав, що наразі Мінекономіки шукає спосіб реалізації цієї ідеї.

Нагадаємо, згідно з офіційними даними українські аграрії через посуху в березні-квітні втратили близько 234 тис. гектарів або 2,6% від усіх посівних площ озимих культур.

Також «Слово і діло» поцікавилося в економічного експерта, директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, з якими викликами стикаються виробники та які рішення можуть бути прийнятими для підтримки сектору.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО