НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику державного лісгоспцентру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому тимчасово виконувачу обов'язків генерального директора державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (ДП «ЛІАЦ») у розтраті 4,17 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба САП.

За інформацією журналіста «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про Ярослава Сколоту, який обіймав цю посаду в 2016-2017 роках.

«15 травня за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому т.в.о. генерального директора державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр». В рамках досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2016 року-початку 2017 року вказаний посадовець розтратив 4,17 млн грн коштів держпідприємства, які були отримані від продажу об'єктів нерухомості», – інформують у прокуратурі.

Детективи НАБУ вважають, що 2,99 млн грн з цих розтрачених коштів підозрюваний розпорядився перерахувати комерційній компанії за відсутності правових підстав для цього. Ще близько 1 млн грн, експосадовець незаконно спрямував на виплату премій частині співробітників ДП «ЛІАЦ».

Раніше Bihus.info повідомляло, що ДП «ЛІАЦ» разом із іншим держпідприємством «Діброва» у 2016-2017 роках продали свої будівлі приватній компанії «Інбук», яка через кілька місяців перепродала їх фірмі «Спортивно-оздоровчий комплекс «Монітор», що керує спортивним клубов «5 елемент» (власниками є п'ятий президент України Петро Порошенко та екснардеп Ігор Кононенко).

ДП «ЛІАЦ» за свою частину нерухомості отримав понад 10 млн грн і одразу почав їх витрачати. Виявилося, що частину коштів держпідприємство розтратило на сумнівний ремонт іншої своєї нерухомості. Практично ідентичні угоди «ЛІАЦ» підписав з двома приватними фірмами, які своїх зобов'язань так і не виконали. Обидві компанії мали однакового директора, а після підписання угод з «ЛІАЦом» – змінили адреси реєстрації та засновників. Ще частину отриманих коштів держпідприємство витратило на премії в розмірі 1000% своєму керівництву.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народного депутату Олександру Пресману. Також органи повідомили про підозру екскерівниці державного підприємства «Укрмедпроєктбуд» Ірині Коваль.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО