Ляшко розповів про повноваження головних санітарних лікарів у областях

В Україні триває відновлення санітарно-епідеміологічної служби, в ході якого в регіонах головних санітарних лікарів наділять певними правами.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю «Сегодня».

За його словами, на сьогоднішній день МОЗ за згодою Кабміну наділив функціями головних державних санітарних лікарів у регіоні керівників обласних лабораторних центрів.

«Закон їм дозволяє в період епідемії ініціювати запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів. Тобто, вони звертаються до органів місцевого самоврядування, які повинні розглядати і запроваджквати певні обмеження, в тому числі і для господарської діяльності. Поки ні інспекторських, ні дозвільних функцій на обласних санітарних лікарях немає ніяких», - розповів Ляшко.

При цьому він додав, що на цьому тижні планується детальна презентація про те, як в Україні планують відновлювати санепідслужбу.

«На цьому тижні, якщо все буде добре з епідситуацією, ми зробимо презентацію нашого бачення розвитку і відновлення служби протиепідемічного захисту нашої держави. Є кілька варіантів, але їх треба обговорити з міністром і прем'єр-міністром», - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко повідомив, що в Україні планують створити лабораторію для розробки вакцин.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО