Назвали головні теми зустрічі в Нормандському форматі

Зустріч голів МЗС країн Нормандського формату відбудеться в другій половині дня в четвер, 30 квітня, на ній обговорять підсумки саміту в Парижі та боротьбу з пандемією.

Про це повідомив офіційний представник МЗС ФРН Райнер Бройль в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.   «Завтра у другій половині дня відбудеться вже оголошена міністром Маасом (голова МЗС ФРН Хайко Маас - ред.) зустріч міністрів країн Нормандського формату у вигляді відеоконференції. У зустрічі крім голів МЗС Франції, Росії та України візьме участь спецпосланець ОБСЄ посол Хайді Грау», - сказав Бройль.

  За його словами, «перш за все мова піде про послідовну реалізацію підсумків зустрічі в Парижі в рамках Тристоронньої контактної групи», а також і про ситуацію з пандемією коронавірусу, від якої страждає в тому числі й схід України.   У кінці зустрічі заплановано заяву Мааса для журналістів.

Раніше в Німеччині назвали час відеоконференції голів МЗС в Нормандському форматі.

Також нагадаємо, голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав основною метою відеоконференції в Нормандському форматі - оцінити виконання рішень паризького саміту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО