Бельгія почне виходити з карантину на початку травня

У Бельгії з 4 травня розпочнеться поетапна відміна обмежень, прийнятих у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це заявила прем'єр-міністр країни Софі Вільмес, пише газета Het Laatste Nieuws.

За її словами, незважаючи на послаблення, залишаються в силі віддалена робота, всі норми соціального дистанціювання, обмеження на число відвідувачів магазинів, а також носіння масок в громадських місцях.

Як уточнила прем'єр-міністр, перша фаза виходу Бельгії з карантину розпочнеться 4 травня і складатиметься з двох етапів.

Перший має передбачає дистанційну роботу там, де це можливо. Ресторани і кафе залишаються закритими. Вирішено відкрити магазини, що торгують тканинами, з огляду на потребу матеріалу для виготовлення масок. Також можна буде виходити на пробіжки і займатися спортом на вулиці по двоє.

Другий етап розпочнеться 11 травня, тоді відкриють всі магазини. З цього моменту будуть дозволені зустрічі членів сімей, що живуть окремо один від одного.

Друга фаза запланована на 18 травня: будуть відкриті музеї і окремі підприємства сфери послуг, зокрема, перукарні. Можуть бути дозволені приватні вечірки з невеликою кількістю учасників. Поступово почнуть відновлюватися заняття в навчальних закладах.   Третя фаза почнеться не раніше 8 червня і ознаменується відкриттям ресторанів і барів. Прем'єр допустила, що бельгійцям до цього моменту дозволять поїздки по країні.

Масові заходи, такі як фестивалі, залишаться повністю забороненими до 31 серпня, додала Вільмес.

Нагадаємо, карантин у Бельгії був запроваджений з 14 березня.

Також повідомлялося, Грузія з 27 квітня скасує частину карантинних заборон.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО