Кабмін продовжить карантин в Україні до 11 травня – Шмигаль

Кабінет міністрів продовжить карантин в Україні до 11 травня. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, і в наступні два роки може бути встановлено обмеження через пандемію COVID-19.

«Ті заходи, які ми впровадили, непопулярні і доволі жорсткі, але вони дають сьогодні свій результат... За розрахунками Національної Академії наук України, які були отримані нещодавно, очікуються ще два піки захворюваності. Один, орієнтовно, це кінець квітня та, орієнтовно, між 3 і 8 травня. Тому на засіданні Кабміну, базуючись на цих розрахунках, ми продовжимо карантин, щонайменше до 11 травня. Водночас, ми плануємо вже пом'якшити деякі заходи. Наприклад, плануємо пом’якшити умови обов’язкової обсервації. Можливо, будуть ще дві-три сфери, в яких ми розглянемо пом'якшення карантинних заходів», - розповів Шмигаль в інтерв'ю «РБК-Україна».

Також прем'єр анонсував, що з 12 травня відбудуться пом'якшення.

«Ми вже почали думати про розвиток економіки. Тому ми зараз прораховуємо моделі, де ж знаходиться цей баланс між жорстким карантином і роботою економічних секторів. Особливо критично важливі сектори малого та середнього бізнесу, в яких є дуже велика кількість робочих місць», - анонсував очільник уряду.

Раніше Денис Шмигаль розповів, що у рамках плану по виходу з карантину розробляється поетапний запуск громадського транспорту.

Нагадаємо, на 22 квітня в Україні зафіксовано 6592 випадки коронавірусної хвороби.

Наші аналітики з'ясували, що у прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля 43 обіцянки. З них виконано - 4, у процесі - 35.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО