В уряді допустили продовження жорсткого карантину через масові служби на Великдень

Читать на русском
Жорсткі карантинні заходи в Україні можуть бути продовжені без ослаблення через порушення під час великодніх служб в УПЦ МП.

Жорсткі карантинні заходи в Україні можуть бути продовжені без ослаблення через порушення під час великодніх служб в УПЦ МП.

Про це у вівторок, 21 квітня, заявив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчинов в ефірі Громадського.

«Я думаю, що це цілком можливо, треба дивитися ряд факторів. Якщо ви подивитеся статистку Нацполіції, кількість вірян у церквах перевищувала прогнози. Вона була значно меншою, ніж у звичайний період, але, в той же час, це досить ризиковані були цифри, особливо, як ви згадували, в Почаєві і Донецькій області, де дійсно такі прецеденти були», - відповів Немчинов на питання, чи можливо, що через великодні служби з великою кількістю людей у Почаївській і Святогірській лаврах УПЦ МП карантин можуть не пом'якшити.

У той же час, Немчинов зазначив, що поки важко оцінювати, яким буде остаточне рішення Кабміну щодо карантину.

«Буде проведено комплексний аналіз ризиків, тільки після цього вже можна буде говорити про якийсь факт, що відбувся», - зазначив він.

Немчинов додав, що негативні моменти були і в Києві, а також згадав про ситуацію в Києво-Печерській лаврі, яка вже на карантині і де продовжують фіксувати нові випадки інфікування (їх там більше 100, - ред.).

«На жаль, вони спілкувалися з великою кількістю городян до того, як лавра була закрита», - підкреслив міністр.

Раніше у МОЗ анонсували пом'якшення карантину в Україні.

Також головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляв, що карантин в Україні можуть продовжити щонайменше до 12 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: