Кличко відсторонив Поворозника від виконання обов'язків

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник відсторонений від виконання своїх обов'язків на час слідства.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в своєму Telegram. Кличко уточнив, що Поворозник сам попросив звільнити його на час розслідування справи.

«Щоб розслідування було об'єктивним і не було закидів у якомусь впливі чиновника високого рангу, яким він є, Микола Поворозник написав заяву про відсторонення його від виконання обов'язків на час розслідування», - повідомив Кличко.

Мер Києва назвав заяву Поворозника «правильним кроком» і додав, що міська влада співпрацює з правоохоронними органами.

«Я вважаю це правильним кроком. Тому усувають його від виконання обов'язків першого заступника голови КМДА. І розраховую на оперативне, об'єктивне і відкрите розслідування цієї справи. Справедливо і без політики!», - написав Кличко.

Нагадаємо, 14 квітня в ЗМІ з'явилася інформація, що Поворозника нібито затримали на хабарі в 60 тисяч доларів. Повідомлялося, що чиновник через посередника вимагав 125 тис. доларів за узгодження містобудівних умов і в той день отримав частину обумовленої суми.

Сам Поворозник пізніше заявив, що інформація в ЗМІ про його затримання на хабарі - неправдива. За його словами, він не вимагав ні від кого неправомірну вигоду, а також не знайомий з людьми, які згадувалися в публікації. Чиновник додав, що підозру йому не оголошували.

Заступник голови КМДА зажадав від правоохоронних органів розібратися з поширенням недостовірної інформації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО