Зеленський вніс зміни до положення про службу в ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до положення про проходження громадянами військової служби в Збройних силах України.

Про це йдеться в указі президента №135, оприлюдненому 10 квітня.

У документі сказано, що для військових, прийнятих на військову службу за контрактом в період з моменту оголошення мобілізації в момент введення воєнного стану або оголошення демобілізації на термін шість місяців, військова служба за контрактом може бути продовжена за новим контрактом на шість місяців.

Рішення про переатестацію у військовому званні осіб, яким присвоюються в порядку переатестації військові звання вищого офіцерського складу, ухвалюється президентом України.

В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовці можуть брати відпустку за сімейними обставинами із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш ніж 10 календарних днів (без урахування часу на дорогу, але не більше двох діб в один кінець).

Військовослужбовці, які мають високу професійну підготовку, досвід на займаній ними посаді, визнані комісією придатними за станом здоров'я для проходження військової служби, на їх прохання і за необхідності ВСУ можуть залишитися на військовій службі (понад граничний вік перебування на військовій службі) на термін до п'яти років.

Указ набуває чинності сьогодні.

Як відомо, раніше Зеленський відтермінував призов до армії через коронавірус.

Також повідомлялося, що у ВСУ заборонили службові відрядження на час карантину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО