В Ізраїлі заявили про готовність повної блокади країни

Влада єврейської держави готова ввести повну блокаду країни для запобігання поширенню коронавірусу в разі, якщо вже вжиті заходи не призведуть до скорочення кількості заражень.

Про це заявив в середу, 25 березня, виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

«Кроки, які ми зробили в Ізраїлі, робляться по всьому світу, проте їх недостатньо, так як число пацієнтів подвоюється кожні три дні. Через два тижні у нас можуть бути вже тисячі хворих, багато з яких будуть перебувати на грані смерті. Тому якщо ми не побачимо негайного поліпшення цієї тенденції, у нас не залишиться іншого вибору, крім як ввести повну блокаду, за винятком забезпечення насущних потреб, таких як продукти харчування і ліки. Це питання кількох днів, ми вже ведемо всі необхідні приготування - як логістичні, так і юридичні», - розповсюдила висловлювання Нетаньяху його канцелярія.

Раніше в середу уряд Ізраїлю затвердив посилення карантину з 18:00 25 березня на 7 днів. Зокрема, ізраїльтянам наказано не відходити більше ніж на 100 метрів від свого місця проживання, таксі заборонено перевозити більше одного пасажира, виключені збори в приміщеннях і спортивні заняття. Їздити на особистому транспорті можна в кількості не більше двох осіб і тільки в супермаркет за продуктами або в аптеку, для отримання медичного обслуговування, а також в разі «пересування працівника на дозволену роботу відповідно до чинних установок».

Число виявлених випадків інфікування коронавірусом в Ізраїлі зросло до вечора середи до 2369, збільшившись з ранку 25 березня на 239 осіб. За даними міністерства охорони здоров'я, п'ять хворих померли, стан 39 оцінюється як важкий, 64 людини одужали.

Раніше влада Ізраїлю ухвалила рішення про те, що з 12 березня іноземні громадяни, котрі прибудуть до країни, зобов'язані дотримуватися двотижневого карантину.

Нагадаємо, МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Ізраїлю через спалах коронавірусу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО