Ізраїль заборонив громадянам залишати домівки через коронавірус

Читать на русском
Влада Ізраїлю посилила карантинні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу, заборонивши громадянам країни з 00 години 20 березня залишати свої будинки.

Влада Ізраїлю посилила карантинні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу, заборонивши громадянам країни з 00 години 20 березня залишати свої будинки.

З такою заявою в четвер, 19 березня, виступив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху під час спеціального телезвернення.

Ізраїльський прем'єр закликав місцевих жителів дотримуватися карантинних заходів, так як вони допоможуть врятувати багато життів.

«Позавчора мінохоронздоров'я видав розпорядження залишатися вдома. Сьогодні я підписав кілька надзвичайних указів. З цієї ночі вони вводяться в дію. Серед іншого вводиться обмеження на пересування. Від вас, громадяни Ізраїлю, потрібно залишатися вдома», - сказав Нетаньяху.

За його словами, порушувати карантинні заходи можуть тільки ті групи місцевих жителів, робота яких пов'язана з життєзабезпеченням країни і «дозволена в надзвичайних ситуаціях».

Згідно з рекомендаціями МОЗ країни, що стали обов'язковими, громадянам можна залишати свої будинки тільки заради купівлі їжі або ліків.

Відвідувати громадські місця, в тому числі парки і пляжі, не дозволяється. Заборона також торкнулася кількості гостей, яких можна приймати громадянам країни - збиратися групами більше 10 осіб не можна. Проїзд в ліфті можливий суворо по одному. За порушення карантинних заходів покладено штраф.

Раніше влада Ізраїлю ухвалила рішення про те, що з 12 березня іноземні громадяни, котрі прибудуть до країни, зобов'язані дотримуватися двотижневого карантину.

Нагадаємо, МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Ізраїлю через спалах коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: