Зведення штабу ООС 6 березня: 10 обстрілів, є поранені

За минулу добу незаконні збройні формування 10 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі, поранений один український військовий, ще два отримали бойові травми.

Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

«5 березня озброєні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення і ще 2 військовослужбовця Об'єднаних сил отримали бойове ураження», - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук в п'ятницю вранці.

Один обстріл був зафіксований в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, а саме поблизу н.п. Авдіївка - з міномету калібру 82 мм противник випустив 7 мін, здійсниив 4 постріли із станкового протитанкового гранатомету, а також вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ противник здійснив дев'ять обстрілів українських позицій, а саме два рази поруч із Зайцевим - з 82-мм мінометів - 13 мін, а також вівся обстріл із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Новотошківського - з міномету калібру 120 мм - 10 хв, чотири рази в районі н.п. Орехово - зі ствольної артилерії калібру 122 мм - 4 снаряди, з мінометів калібру 120 мм - 7 мін і 2 міни з 82-мм міномету, поблизу Новозванівки - з протитанкового ракетного комплексу, поруч із Луганським - зі станкового протитанкового гранатомету - 3 постріли, а також противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім цього, за минулу добу противник здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення №3, застосувавши стрілецьку зброю. Постраждалих немає. Вогонь українські захисники не відкривали - з української сторони режим тиші був дотриманий.

«З початком поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає», - додали в штабі.

Раніше Червоний Хрест направив на Донбас гуманітарну допомогу з медобладнанням.

Також нагадаємо, український військовий отримав важке поранення на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО